Katten

Sinds kort bezitten we ook een aantal mooie katten van het ras American Curl en hebben we daar ook af en toe een nestje van!Zwangere Surprise

Zie hieronder of er momenteel kittens beschikbaar zijn. (op 8 februari 2019 is er een nieuw nestje geboren!!)

Waarom hebben we gekozen om met dit bijzondere ras te fokken?
Allereerst omdat de American curl bekend staat als een gezond ras, dit in tegenstelling tot waar de vele andere raskatten om bekend staan.
We vinden het leuk om dit ras gezond te houden en daar op een verantwoordelijke manier aan bij te dragen. Verder is het ras nog zeldzaam in Nederland en is het moeilijk om rasechte American Curls te vinden. Om meer mensen met deze ontzettende mooie katten kennis te laten maken hebben we dus nu onze kleinschalige cattery opgezet.

Het ras is natuurlijk opvallend door de bijzondere oren die naar achteren krullen, maar in tegenstelling tot de Scotisch fold, waarbij de oren juist naar voren staan, is er bij de American Curls gelukkig geen sprake van andere genetische afwijkingen. Ze maken alleen wel iets meer oorsmeer aan dan de meeste katten, waardoor de oren iets meer verzorging eisen en je iets alerter moet zijn op het ontstaan van oorontsteking en/ of oormijt.

Verder hebben de American Curls een lief, sociaal en sprekend karakter. De katten zijn heel mensgericht, zijn graag bij je in de buurt, ze zijn actief, ook als ze ouder zijn vinden ze het erg leuk om te spelen. En wat mij vooral opvalt is dat er ook echt geen kwaad in ze zit. Daarnaast zijn het ook gewoon echte knuffel katten met een zijdezachte vacht.

Ze hebben natuurlijk allemaal nog een eigen unieke karakter, maar mijn ervaring met dit ras is alleen maar positief.

Ik hoop dan ook dat meer mensen zullen vallen voor deze mooie katten, mocht je meer informatie willen neem dan gerust contact op!

Kittens!

Op 8 februari 2019 zijn mama Snow en papa Isabelino de trotse ouders van 5 mooie kittens geworden! Er zijn 3 point kittens en 2 zwart/ grijs/ bruin/ witte.

Ze groeien op in huis en leren goed wennen aan allerlei geluiden en andere dieren (andere katten en hond), mensen en kinderen. Ze leren de kattenbak te gebruiken en zullen bij verkoop weg gaan met een kittenpakket, stamboom, paspoort, overeenkomst, check door de dierenarts en indien gewenst ook ingeënt en gechipt.

Hieronder alvast een paar foto's. Wanneer je meer informatie/ foto's wenst neem dan contact op.

Als het kitten voor de fok gehouden gaat worden geldt er een hoger verkooptarief dan wanneer het als huisdier geplaatst gaat worden.

American curl kittensAmerican curl nestje B

American curl nestje B

Zie hieronder de foto's van ons eerste nestje met mama Surprise en papa Isabelino, al deze kittens hebben al een fijn huisje gevonden.

Chiron Amber (Vrouw) GEPLAATST

Heeft ook al een prijs in de wacht gesleept, op 10 februari 2019 was zij Best of Show in de leeftijdsklasse tot 6 maanden!

Kleur: seal silver torbie point

Chiron Amber 4 maandenChiron Amber 4 maanden

chiron Arya Amber american curlchiron Arya Amber american curl

Chiron Amour (Man) GEPLAATST

Kleur: Zilver Tabby

Chiron Amour American Curl Chiron Amour American Curl

Chiron Alfie (Man) GEPLAATST

Kleur: tabby point

Chiron Alfie American CurlChiron Alfie American Curl

Wat algemene foto's:

American curn nestje AAmerican curn nestje AAmerican curn nestje AAmerican curn nestje A

Kijk hier voor informatie over de mama poezen en de papa kater

Deel deze pagina op: