Betekenis Chiron Center 

Het is begonnen met een mooie kaart die ik trok waarop een tekening van Chiron, een menspaard, stond en deze kaart maakt zo veel indruk dat deze altijd in mijn gedachten is gebleven. Met het brainstormen voor een bedrijfsnaam kwam deze naam dan ook steeds in mij op, maar aangezien de meeste mensen helemaal niet weten waar Chiron voor staat twijfelde ik of het wel een handige bedrijfsnaam zou zijn..  Bijna heb ik dan ook gekozen voor een andere naam, maar het voelde niet goed, ik voelde me te veel verbonden met Chiron. En zoals ik iedereen altijd leer om goed naar je intuïtie te luisteren, deed ik het dit keer ook maar zelf.

Het woord Center kwam er als vanzelfsprekend bij. In al het aanbod komt het belang van bewegen vanuit je eigen center (middelpunt/ zwaartepunt/ centrum) voor, waardoor je goed in contact kunt staan met je eigen kracht. En ik ben natuurlijk ook verbonden met het CENTERed Riding, what's in a name.
De aanvulling met het woord Center is al omvattend, aangezien ik met Chiron Center een totaal centrum wil bieden waar meerdere facetten onder vallen en mensen een volledige multidisciplinaire begeleiding wil kunnen bieden.

Maar weer even terug naar Chiron, want waar staat Chiron nu precies voor. De Griekse mythologie vertelt over een centaur (menspaard) die een meester was in de filosofie en de astrologie, niet wetende dat deze laatste tak later ook mijn interesse kreeg! Chiron was een holistische heler en een mentor van helden. Zijn multidisciplinaire lessen brachten het beste naar voren in ieder individu, hij voedde namelijk de grootste talenten van een persoon door het integreren van kennis op lichamelijk-, geestelijk-, spiritueel- en relationeel gebied.

Chiron's rol is het bieden van een brug tussen onze sociale geconditioneerde zelf en het ontwaken van onze grootste mogelijkheden, namelijk onze authentieke zelf. Hij biedt een model om onze eigen krachten en onze eigen weg te ontdekken, en niet blind de weg van een ander te volgen of de weg te volgen waarvan anderen menen dat deze goed voor ons is.

Chiron raakte zelf gewond door een giftige pijl die hem raakte in zijn knie. In zijn zoektocht om met zijn eigen verwondingen om te gaan, werd hij een leraar voor allen die lijden, en ook een genezer voor zichzelf.
Het is een natuurlijke reactie van de mens om pijn te vermijden, en als die pijn toch onvermijdelijk komt, om die te verdringen.
Kort gezegd leert Chiron ons om de kracht in de wond te vinden, we kunnen groeien en sterker worden wanneer we oude pijn kunnen omzetten in een leerles. Door in contact te komen met onze kracht, onze leerles, kan een ieder met wie we in aanraking komen profiteren.

 

Deel deze pagina op: