Houdingstherapie

Chiron Houdingstherapie is geschikt als je weer pijnvrij wilt kunnen bewegen, af wilt van je lichamelijke klachten, een betere houding wilt krijgen en lekkerder in je vel wil komen te zitten.

Door het bestuderen van diverse bewegings- en therapievormen om de houding te verbeteren is Chiron Center op een effectieve trainingsmethode gestuit om houdingsklachten daadwerkelijk aan te pakken, namelijk de Critical alignment Methode (www.criticalalignment.nl). De Critical Alignment methode richt zich voornamelijk op een goede opbouw (alignment) en gebruik van de rug. Kort gezegd leer je in de houdingstherapie eerst de verkeerde (bewegings)spieren ontspannen en daarna leer je de juiste (houdings)spieren weer gebruiken en sterker te maken.

Critical Alignment YogaHeb jij dan ook interesse om te leren hoe je minder last kunt krijgen van stijve en/of pijnlijke spieren dan ben je bij Chiron Center aan het juiste adres.
We gaan werken aan je lichaamshouding door het doen van verschillende lichamelijke oefeningen die grotendeels gebaseerd zijn op de Critical alignment methode.
Door de oefeningen die je leert zul je ervaren welke spieren je wel en niet moet gebruiken in je dagelijkse leven, je leert de spieren die zich onbewust aanspannen, weer bewust ontspannen.

Voor wie
- Mensen met lichamelijke klachten zoals nek-/ rug- en schouderklachten.
- Bij stressgerelateerde klachten zoals hyperventilatie, burnout klachten en (chronische) vermoeidheidsklachten
.

Bij lichtere lichamelijke klachten is het ook mogelijk om in plaatst van de therapie de reguliere Chiron Yogalessen te volgen, deze zijn mogelijk bij lichtere lichamelijk klachten.

Kosten
Kleine groep (start bij voldoende animo):
- 10 sessies: 120 euro (12 weken geldig).
- Betaling per keer: 15 euro
Individueel:
- 60 euro per uur (vergoeding mogelijk).

Wanneer je wilt weten of de houdingstherapie voor jouw geschikt kan zijn, wanneer je meer informatie wilt over de houdinstherapie of wanneer je een afspraak wilt maken neem dan contact op. Bij lichtere lichamelijk klachten is het mogelijk om in plaats van de houdingstherapie de wekelijkse Yogalessen te volgen.

 

 

 

Deel deze pagina op: