Therapie
Voor Persoonlijke groei als mens

Wil jij graag:

  • In je kracht staan
  • Meer zelfvertrouwen hebben
  • Je van binnen kalm en rustig voelen
  • Je grenzen beter kunnen aangeven
  • In contact komen met je gevoel
  • (lichamelijk) gezond en energiek voelen
  • Leven in verbinding met jezelf én anderen

En eigenlijk vooral écht jezelf zijn?

Dan neem ik je graag mee op deze ontdekkingsreis naar jezelf!

Loop je steeds weer tegen bepaalde thema’s aan? Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten of pijnen die maar niet over willen gaan, ondanks dat je al van alles hebt geprobeerd om er van af te komen?

Hoe zou het zijn als je juist gaat samenwerken met je lichaam, gaat luisteren en kijken naar wat je lichaam je te vertellen heeft? 

Waarom kom je steeds in een zelfde soort situatie terecht? Kom je maar niet vooruit? Of komen er steeds dezelfde soort (verkeerde) personen op je pad?
Wat is de oorzaak van je burn-out/ depressie of angsten? Waarom is een bepaalde ziekte of lichamelijke klacht bij je?

In de sessies gaan we stap voor stap steeds meer richtig wie je werkelijk bent, we gaan voorbij de aangeleerde beschermingsmechanismen en copingstrategiën zodat je mind, lichaam en je ziel meer in contact kunnen komen met elkaar en in balans gaan komen.

Tijdens een vrijblijvend en Gratis Online Kennismakingsgesprek kunnen we de opties bespreken en bekijken welk aanbod voor jou het best passend is.

Aanbod:

  • 1:1 sessies

We nemen een duik in je onderbewuste en zoeken zo naar de oorzaak van het probleem. We stemmen daarvoor af op wat er op dat moment nodig is en om aandacht vraagt.

We gaan uit de verhalen en naar de kern. Alle antwoorden zitten al in jezelf, je hoeft ze allen te herkennen en wanneer je hierop gaat afstemmen en ermee gaat verbinden zul je daadwerkelijk je eigen kracht gaan herkennen. 

Er zijn verschillende methodes die in de 1:1 sessies ingezet kunnen worden om je in je proces te versterken, zoals onder andere:
lichaamsbewustwordingsoefeningen, trauma integratie, mindfulness, het zuivere bewustzijn, quantumhealing, focussen en innerlijk kind werk.

Hiernaast kunnen tevens de paarden ingezet worden tijdens een live sessie.

Indien passend en gewenst, is er ook aandacht voor de lichamelijke gezondheid en kan er een complete holistische benadering worden ingezet waarbij o.a gebruik kan worden gemaakt van de kennis uit de Ayurvedische-/ Oosterse- en Westerse natuurgeneeskunde, kruiden, voedingssuplementen en essentiële olien.

Al deze vormen kunnen elkaar heel mooi versterken, en we zullen  steeds kijken naar wat het beste bij jouw proces past.

De 1:1 sessies zijn los te volgen of in een van de 'Deep dive trajecten'.
De sessies zijn volledig online mogelijk, maar kunnen ook gecombineerd worden met een live sessie met de paarden in Nederland (Egmond Binnen (NH)) of in Frankrijk.

Soul mapping:

Het is mogelijk om een 1:1 sessie te wijden aan het in kaart brengen van je ziel tijdens een specifieke Soul mapping sessie, door gebruik te maken van de kennis uit de Astrologie.
Hierin gaan we kijken wat je geboortehoroscoop kan vertellen over je ware zelf.
Waardoor je inzicht krijgt in degene die onder al die (persoonlijkheids)constructies verborgen zit, zodat je kunt zien wat je ware potentieel is én hoe je daar meer mee in contact kunt komen.

Natuurlijk hebben deze constructies je ook geholpen om te zijn waar je nu bent, dus dat zullen we ook eren. Deze constructies of overlevingsmechanismen hebben jou gebracht naar waar je nu bent. Door je bewust te worden van dit proces, krijg je de kans om te zien dat je zoveel meer bent dan alleen je persoonlijkheid en deze coping-mechanismen.

Je kunt je meer bewust worden van de onbewuste keuzes die je hebt gemaakt, zodat je keuzes vanaf nu meer belichaamd kunnen worden en meer in lijn kunnen komen met de ware jij. De jij die verborgen is onder alle levenslessen die jou gevormd hebben.

Het is te vergelijken met het pellen van een ui.. Met het in kaart brengen van de daadwerkelijke stand van de sterren op het moment dat je werd geboren, krijgen we de kans om die lagen te verwijderen die om je heen zijn gevormd ter bescherming, we krijgen zo een kijkje in degene die verborgen zit onder al die lagen.
In plaats van te reageren op het leven, krijg je inzicht in hoe je meer belichaamde keuzes kunt maken, zodat je beter weet hoe je de echte jij kunt ondersteunen. Je zult zien dat je zoveel meer bent dan je persoonlijkheid en alle overlevingsmechanismen die je hebt gecreëerd om jezelf te beschermen!

En wees voorbereid om te zien dat je (zonne)teken, het sterrenbeeld dat je dacht dat je was, kan veranderen in een heel ander sterrenbeeld!
Wanneer we namelijk kijken naar de werkelijke stand van de sterren kunnen er grote veranderingen plaats gaan vinden.

Hoe gaan we dit doen:
We onderzoeken eerst hoe je in dit leven bent gevormd, dus we kijken naar je westerse geboortehoroscoop die de seizoenen volgt, de zogenaamde tropische horoscoop.
Misschien is dit je al bekend, maar waarschijnlijk niet op de manier waarop we er nu naar gaan kijken.

De Westerse astrologie is de afgelopen 2000 jaar vastgezet aan de seizoenen, maar inmiddels is de sterrenhemel een heel eind verplaatst ten opzichte van 2000 jaar geleden.

En hoe de lucht in realtime was op het moment van je geboorte kan je iets heel anders laten zien, het laat je zien wie je werkelijk bent, het geeft je inzicht in je ware zelf. Dus nadat we hebben gekeken hoe je gevormd bent, kunnen we inzicht krijgen in wie je van oorsprong bent door te kijken naar de horoscoop die de werkelijke sterrenhemel meeneemt. Ook wel true siderisch genoemd. We krijgen zo daadwerkelijk inzicht in je ziel en ook van je missie hier op aarde.

De Soul mapping is te volgen als een losse 1:1 sessie of in een Soul mapping intensive traject.
Er zitten veel lagen in je geboortehoroscoop, dus het kan zijn dat we in 1 sessie niet alle voor jou belangrijke punten kunnen behandelen. Het kan zijn dat de Soul mapping instensive traject dan beter passend is en voordeliger is om aan te schaffen.
Stuur gerust een email als je hier meer informatie over wilt hebben. 
Het is tevens mogelijk om eerst een gratis kennismakingsgesprek af te spreken waarin ik gericht advies kan geven over de verschillende opties.

  • Retraite of cursus voor persoonlijke groei.

Naast een 1:1 sessie is het ook mogelijk om een RETRAITE of CURSUS voor je persoonlijke groei, online of in Frankrijk, te volgen.

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving of in het mooie Frankrijk kun je zo samen met anderen de diepte in duiken op het gebied van persoonlijke groei en/ of lichamelijke gezondheid.
O
m zo van elkaar te leren, te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. 

Equitherapie of Paardencoaching

Equitherapie

Een van de krachtigste methodes is het in zetten van de paarden.
Paarden zijn kuddedieren en voor hun overleving zijn ze afhankelijk van hun kracht om lichaamstaal goed te lezen en te interpreteren, zowel van de overige kuddedieren als van eventuele roofdieren. Paarden zijn dan ook meesters in het lezen van hoe wij nonverbaal communiceren en zien heel goed wat wij uitstralen.

Hoe zij op ons reageren zegt dan ook veel over hoe we ons voelen en ook over hoe we overkomen.
Ze spiegelen ons gedrag en zijn heel zuiver en direct in hun reactie. Dit geeft dan ook een grote meerwaarde aan jouw proces, met het paard erbij wordt je eigen gedrag namelijk veel meer zichtbaar en duidelijk. Het mooie is ook dat ze direct reageren als we daar bewust van worden en meer onze echte zelf laten zien. Door de paarden leer je zo dus op een mooie manier je eigen kracht te ontdekken.

Je hoeft voor de Equitherapie niet te kunnen paardrijden en angst voor paarden hoeft ook geen belemmering te zijn.

Chiron Yoga Schermerhorn

Door wie en waar

Zowel de 1:1 sessies, als de retreats en cursussen worden gegeven door drs. Cynthia van der Wal.
De live sessies met de paarden zijn mogelijk in Egmond-Binnen (NH) of tijdens een retraite in Frankrijk (Bretagne).
De online sessies, zullen via Zoom of Teams plaatsvinden.

Aanmelding

Bij interesse in het volgen van een van de therapievormen neem dan gerust contact op voor meer informatie.

In een Gratis en vrijblijvend Kennismakingsgesprek kunnen we alle mogelijkheden bespreken en samen kijken wat het best bij je zou passen.

Mocht je hierna gemotiveerd zijn om een sessie te volgen, dan is de volgende stap het afspreken van een intake gesprek. Tijdens de intake kunnen er al dingen voor je verhelderd worden en zullen we ook de doelstellingen waaraan je wilt gaan werken afspreken.
Voor een soul mapping sessie is een intakegesprek echter niet nodig, dus daarbij zullen we meteen duiken in je geboortehoroscoop.

Tarieven

De tarieven kun je hier vinden.

Aangezien de vergoedingen vanuit de zorgverzekering minimaal zijn geworden heeft Chiron Center besloten om vanaf 2022 niet meer gedeeltelijk vergoed te worden vanuit de zorgverzekering.
Hierdoor kunnen de tarieven ook lager gehouden worden. Mochten desondanks de financiën een probleem zijn, neem dan gerust contact op om te kijken wat voor u de mogelijkheden kunnen zijn.

Deel deze pagina op: