Therapie
Voor Persoonlijke groei als mens

Chiron therapie kent een uitgebreid aanbod om de mens (kinderen, jongeren en volwassenen) zowel psychisch als lichamelijk in balans te brengen.

Psychologische Begeleiding door Chiron Center kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering, neem contact op voor de mogelijkheden.

Psychologische Begeleiding

Equitherapie
Een effectief onderdeel van het aanbod op psychologisch gebied is de Psychomotorische therapie met behulp van paarden, ook wel Equitherapie genaamd. Bij deze therapievorm worden de paarden in de therapie ingezet als een co-therapeut.
EquitherapieEquitherapieEquitherapie
Paarden zijn kuddedieren en zij zijn voor hun overleving afhankelijk van het goed kunnen lezen en interpreteren van iemands lichaamstaal, zowel van de overige kuddedieren als van eventuele roofdieren. Paarden zijn dan ook meesters in het lezen van hoe wij nonverbaal communiceren en zien dus goed wat wij uitstralen.
Hoe zij op ons reageren zegt dan ook veel over hoe we ons voelen en ook over hoe we overkomen. Het mooie is dat ze ook direct reageren als we daar bewust van worden en meer onze echte zelf laten zien. Door de paarden leer je zo dus op een mooie manier je eigen kracht te ontdekken.

Psychomotorische Therapie (PMT)
Het is ook mogelijk om PMT zonder de paarden te volgen. PMT wordt in de reguliere Geestelijke Gezondheidzorg (GGZ) veelvuldig ingezet en heeft zichzelf dan ook bewezenen als een effectieve behandelwijze.
De PMT is een ervaringsgerichte psychotherapievorm, waarbij het gaat om DOEN -> ERVAREN -> EFFECT.
In zowel de PMT met als zonder de paarden zullen elementen uit de Mindfulness en Cognitieve gedragstherapie te vinden zijn.

Voor meer informatie voor wat het aanbod van Chiron Center voor u kan betekenen klik dan op clienten, verwijzers of op bedrijven
Ook zijn er diverse cursussen op het gebied van persoonlijke groei, voor meer informatie hierover kijk dan onder Cursussen.

Fysieke Begeleiding

Chiron Houdingstherapie of -yoga
Bij de begeleidingsvormen op psychisch gebied neemt het lichamelijk ervaren ook een belangrijke plek in, maar voor mensen die nog extra begeleiding op lichamelijk gebied kunnen gebruiken is het mogelijk om houdingstherapie of de Chiron yogalessen te volgen.
Dit is voor mensen die lichamelijke klachten kennen zoals rug-, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten of die gewoon nog lekkerder in hun vel willen komen te zitten. Mocht je benieuwd zijn wat Chiron Center voor je kan betekenen op dit gebied kijk dan voor meer informatie naar de Chiron houdingstherapie of Chiron Yoga.

Deel deze pagina op: