Verdiepingstrainingen voor hulpverleners met behulp van de paarden in Frankrijk (Bretagne)

Hieronder vind je de bij- en nascholingen die worden gehouden in Frankrijk, om zo je repertoire verder uit te breiden als Equitherapeut of Paardencoach:

 

Trauma integratie &
Lichaams-zenuwstelsel regulatie met paarden


Data: Donderdag 22 augustus t/m maandag 26 augustus (4 overnachtigingen)
           
Accreditatie bij het GAT Register wordt aangevraagd.CAT


Tijdens deze verdiepingstraining zullen we de diepte in gaan op het gebied van trauma integratie, en de regulatie van het lichaam en het zenuwstelsel.
We duiken in de intrigerende wereld van trauma’s en de effecten die het kan hebben op het lichaam en de geest. We zullen dit vanuit verschillende invalshoeken benaderen:

  • Hoe kunnen trauma’s zich in het lichaam vast zetten?
  • Welke ingangen bestaan er om de effecten van de trauma’s op te laten oplossen?

Én natuurlijk heel belangrijk hoe kunnen de paarden hierin ondersteunen? Trauma integratie met paarden

We onderzoeken diverse ingangen voor bij het werken met trauma zoals:

  • EFT,
  • MEP/ EMDR (en dan vooral hoe trauma's in de ogenbewegingen ontdekt kunnen worden en hoe je met deze oogbewegingen kunt werken).  

Verder oefenen we ook met lichaamsbewustwordings-, zenuwstelselregulatie en integratie oefeningen.

De laatste dag verdiepen we ons nog verder in de link tussen lichamelijke klachten en trauma’s.
Hoe kun je cliënten met lichamelijke klachten helpen?
En misschien ook meteen jezelf. Aangezien we deze dagen veel met elkaar zullen oefenen!

Hoe kom je bij een (deel)oorzaak van een lichamelijke klacht?

Programma
De aankomst zal zijn op de donderdag. Op deze aankomstdag is er ’s avonds meteen de mogelijkheid om mee eten. Verder is er ruimte voor een kennismaking en natuurlijk om even bij te komen van de reis.

De volgende 3 dagen zullen gevuld worden met het verrijken van je kennis op het gebied trauma integratie, maar er zal ook zeker ruimte zijn om tussendoor van de mooie omgeving te kunnen genieten. 

Overnachting en verzorging   
Je hebt de keuze uit meerdere slaapopties, maar standaard is een 2 tweepersoonsslaapkamer, in een echt ouderwets en sfeervol Frans plattelandhuis.

yogavakantie frankrijkOntbijt, lunch en avondeten zit ook bij de prijs in begrepen. Daarnaast zal er de hele dag water, sapjes, thee en koffie aanwezig zijn (alcoholische dranken tegen kleine vergoeding of zelf aan te schaffen). 

Wanneer je liever een andere vorm van overnachting wenst, 1 persoonsslaapkamer/ tent/ caravan/ eigen huisje neem dan even contact op om te vragen naar de mogelijkheden!

De reis
Je kunt heel betaalbaar vliegen op luchthaven Brest, welke op een klein uur rijden ligt van onze plek in Plouyé.

Wij kunnen je op Brest tegen een vergoeding ophalen en bij de terug reis weer afzetten. Afhankelijk van het aantal personen zal het bedrag voor een retour maximaal 80,- euro per persoon bedragen. Maar het is ook mogelijk om hier zelf een auto te huren.

Ook kun je vliegen op luchthaven Rennes of Nantes (2 en 3 uur rijden), vanaf deze vliegvelden bieden we geen optie voor een transfer, maar hier zou je er ook voor kunnen kiezen om een auto te huren. 

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein te reizen naar station Morlaix. Ook hier vandaan kunnen we je ophalen en bij de terug reis weer afzetten. Afhankelijk van het aantal personen zal het bedrag voor een retour maximaal 50,- euro per persoon bedragen.

lichaam en zenuwstelsel regulatie met paarden

En tenslotte is het ook mogelijk om met de auto te komen, vooral wanneer je met 2 of meer personen komt kan dit een mooie voordelige andere optie zijn. We kunnen je eventueel ook in contact brengen met andere cursusdeelnemers mocht je interesse hebben in het samen reizen.

Kosten

Voor (ex-)cursisten van de opleiding Chiron Hulpverlener:
€ 674,- (Excl. Btw) inclusief alle overnachtingen en volpension.*

Ben je geen cursist van de opleiding Chiron Hulpverlener:
€ 749,- (Excl. Btw) inclusief alle overnachtingen en volpension.

Het bedrag kan kosteloos in twee termijnen worden betaald. 

*Deelnemers aan de Chiron Community ontvangen op dit bedrag nog 10% extra korting!

Het kan zijn dat de BTW kosten en/ of de opleidingskosten aftrekbaar zijn bij de belasting als je een eigen bedrijf hebt of deze wilt gaan starten, neem daarvoor contact op met je financieel adviseur of administratiekantoor.

Aanmelding
Voor het opvragen van meer informatie of aanmelding: inschrijven of meer informatie.

Voor deze training wordt minimaal HBO denk en/ of werkniveau gevraagd. Wanneer je al een opleiding hebt gevolgd bij Chiron Center dan voldoe je aan deze eis.

yogaweek frankrijk

^Top

 

 

Deel deze pagina op: