Opleiding Instructeur Chiron Rijkunst

In samenwerking met All in 1 for horses biedt Chiron Center deze opleiding aan.Opleiding Chiron Rijkunst Yacinta Feringa

Deze bijzondere opleiding omvat het All in 1 for Horses awareness programma, wat inhoudt: “Learn from each other and grow together”.

Dit traject kan op meerdere manieren worden door lopen. Zo kun je deze opleiding volgen om enkel je eigen groei met je paard te bevorderen, maar indien je deze kennis verder wilt delen is het tevens mogelijk om deze opleiding af te sluiten met een examentraject om aan het einde ook als Instructeur Chiron Rijkunst aan de slag te kunnen gaan.

                              Opleiding Chiron Rijkunst Yacinta Feringa        

Filosofie Yacinta Feringa van All in 1 for Horses:
In mijn ogen is ieder paard met zijn eigenaar weer uniek en gaat het erom om samen de optimale frequentie cq afstemming te vinden.
In plaats van het denken in een bepaald systeem, wil ik graag jullie voorzien van een goed fundament aan kennis, aangevuld met het ontwikkelen van je eigen gevoel, zodat je zelf steeds beter in staat zult zijn om te weten wat goed is voor zowel jou als je paard.
Want het paard wil uiteindelijk alleen dat je je zelf bent en vandaar uit groeit om de beste versie van jezelf te worden…..:-)

Opleiding Chiron Rijkunst Cynthia

Deze filosofie omvat precies dat waar Chiron Center ook voor staat, dit is dan ook de reden dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Chiron Center wil tevens meerdere instructeurs in het werkveld brengen zodat deze filosofie verder gedeeld en verspreid kan worden.
En de wereld van mens en paard een mooiere wereld mag worden, waarin zowel mens als paard zijn ware authenticiteit, zijn ware ik mag tonen zodat beiden van elkaar kunnen en mogen leren.

Missie:
Het vergroten van ons bewustzijn omtrent diverse gebieden die zowel betrekking op de paarden hebben als onszelf.

Doel:
Ons eerste doel is om het paard en zijn eigenaar echt te laten zijn wie ze zijn, om vandaaruit hun talenten te kunnen laten ontplooien.
Aan het einde van de opleiding is het verdere doel dat de eigenaar een groter begrip heeft van het wezen paard, de signalen van het paard beter opvangt en begrijpt en diegene in staat is om zijn paard op een eerlijke en gezonde manier op te leiden naar het gewenste niveau, waarbij het paard altijd de ruimte krijgt om feedback te geven.
De opleiding kan afgesloten worden met een examentraject waarna je bevoegd bent om als Instructeur Chiron Rijkunst aan de slag te gaan. Maar er kan ook voor worden gekozen om de opleiding enkel te gebruiken voor je eigen proces samen met je paard.

Werkwijze:
Tijdens deze opleiding staan zowel de ontwikkeling van het paard als de ruiter centraal.
Bij het paard wordt er o.a. gekeken naar wat de basisbehoeften zijn, wat voor type paard het is, welke boodschap het paard voor jou heeft, en hoe we het paard op een harmonieuze manier kunnen trainen, zodat het tot op latere leeftijd een gezond en blij paard blijft.
Bij de ruiter zal naast het voorzien van een nodige dosis aan kennis omtrent diverse gebieden, het ontwikkelen van het gevoel en verkrijgen van (lichaams)bewustzijn een grote rol spelen. Pas als wij het juiste innerlijke beeld erbij hebben en het gevoel in ons eigen lichaam hebben ervaren kunnen we het ons paard ook weer makkelijker leren.

Via deze weg kunnen we vanuit hele kleine signalen met ons paard communiceren en ons samen verder ontwikkelen en ook anderen hiermee kunnen begeleiden indien je daar voor kiest.De opleiding vindt plaats in een kleine groep (max 8 deelnemers) waarbij er 10 tot 14 intensieve lesdagen zijn die over het jaar verspreid zijn.
Er kan de keus gemaakt worden tussen de modules grond- en handwerk of rijden (hierbij zal het traject uit 10 lesdagen bestaan). Ook kunnen uiteraard van beide onderwerpen de modules gevolgd worden (hierbij zal het traject op 14 lesdagen uitkomen).

Opzet:
Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen en het leerproces zal versterkt worden doordat men naar elkaar kan kijken en verschillende ruiters met hun paard bezig zal zien.

Alle modules sluiten op elkaar aan en alle theorie zal in de praktijk weer toegepast worden. Voorkennis is niet vereist om aan het jaartraject deel te nemen.

Indien men graag na doorlopen van alle dagen aan de slag wil gaan als instructeur is er de mogelijkheid om te kiezen voor een examentraject.

Praktisch:
In principe is deze opleiding bedoeld om jezelf met je eigen paard te ontwikkelen, mocht er toch onverhoopt (tijdelijke)

     Opleiding Chiron Rijkunst Cynthia

deelnamen met eigen paard niet mogelijk zijn, bestaat er de mogelijkheid om na overleg met een schoolpaard deel te nemen. Alle dagen zijn inclusief koffie/thee,  een lunch en stalling voor je paard op de locatie van Chiron Center met buitenbak.

 Opleiding Chiron Rijkunst Yacinta Feringa

Bij erg slecht weer kan het zijn dat er, indien de cursisten daar voor kiezen, uitgeweken wordt naar een andere locatie met binnenbak. De kosten van de huur van de binnenbak worden zo laag mogelijk gehouden, maar komen dan wel voor rekening van de cursisten. Dit gaat echter wel altijd in overleg en er kan gekozen worden om hiervan af te zien.

De opleiding start op zaterdag 22 april 2017 en zal ongeveer 1 of 2 keer per maand plaats vinden op de vrijdagen of zaterdagen.

Inhoud:
De opleiding zal bestaan uit een combi van klassieke dressuur, natural horsemanship, houding en zit training,  equine bodywork, en persoonlijke ontwikkeling.

Indien gekozen wordt voor het examentraject dan wordt dit verder uitgebreid met  instructievaardigheden en mensenkennis. Tevens zullen de cursisten dan ook tussendoor theoretische en praktische huiswerkopdrachten mee krijgen. Waarbij rekening moet worden gehouden met ongeveer 10 tot 15 uur zelfstudie per maand.

Kosten:
- 10 dagen (grondwerk óf rijden) zonder examen:* 1250,- euro (excl. BTW)

- 14 dagen (grondwerk en rijden) zonder examen:* 1625,- euro (excl. BTW)

- 16 dagen grondwerk, rijden, examentraject en examen: 1850,- euro (excl. BTW)

* Dit traject kan ook later worden uitgebreid, je betaald dan:

- 4 dagen: 450,- euro (excl. btw)
- examentraject en examen: 450,- euro (excl. btw)

De dagen zijn inclusief huiswerkopdrachten, koffie/thee, een kleine versnapering, een lunch, stalling voor je paard op de locatie van Chiron Center met buitenbak of gebruik van een paard van Chiron Center.
Indien uitgeweid wordt naar een locatie met binnenbak komen de extra kosten die daarvoor gemaakt moeten worden voor rekening van de cursist. Het staat de cursist vrij om voor deze optie te kiezen.

Tevens bestaat de mogelijkheid om in termijnen te betalen, vraag hiervoor aan ons naar de voorwaarden. Ben je zelf al werkzaam in de paarden of geldt dit als omscholing dan bestaat er een kans dat een gedeelte van de BTW en lesgeld aftrekbaar is van de belasting.

Aanmelding:
Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bekijken we of het groepstraject het best passend is om door te groeien naar een Instructeur Chiron Rijkunst. Wil je daarna meedoen aan de opleiding dan plannen we nog een intake om de precieze wensen goed in kaart te brengen.

Voor meer informatie en voor de precieze agenda en modules neem gerust contact op.

En voor meer informatie over Yacinta zie ook www.allin1forhorses.nl

Het lijkt ons leuk je te ontmoeten!

Cynthia van der Wal & Yacinta Feringa

Opleiding Chiron Rijkunst Yacinta Feringa

 ^Top

Deel deze pagina op: