Opleidingen

Het is bij Chiron Center mogelijk om erkende opleidingen te volgen om jezelf verder te ontwikkelen als Therapeut, Coach, Begeleider en Instructeur met behulp van de paarden:

Opleiding Chiron hulpverlener/ Equitherapeut:

Opleiding equitherapie

Opleiding Chiron Systemisch werker:

Opleiding Systemisch werken met paarden

Opleiding Instructeur Chiron Rijkunst

Instructeur Chiron rijkunst

Ervaar bij Chiron Center hoe de paarden op een paardvriendelijke manier professioneel ingezet kunnen worden!

De opleidingen zijn geschikt voor:

Iedereen die graag met paarden wil gaan werkenook als je geen ervaring hebt in de hulpverlening of het lesgeven. Maar doordat er een aangepast opleidingsprogramma mogelijk is kun je ook zeker bij ons terecht als je wél al ervaring hebt in de hulpverlening en/ of het lesgeven.

Opleiding Chiron Hulpverlener met paarden
(Equitherapeut/ Paardencoach/ -begeleider)


Voor mensen met én zonder ervaring in de hulpverlening.CAT
Deze opleiding is geaccrediteerd door het GAT Register opleidingen voor 214 SBU punten.


Voorjaar 2024 start er weer een nieuwe groep, neem contact op voor meer informatie en/ of voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Wil jij ervaren wat er naast het paardrijden nog meer mogelijk is met de paarden, wat de paarden voor ons kunnen betekenen en wat we van ze kunnen leren? Lees dan verder of neem contact op voor het afspreken van een gratis kennismakingsgesprek of voor meer informatie! Equitherpie

Wil je graag:

  • Aan het werk als hulpverlener met behulp van de paarden?
  • Leren hoe je de paarden binnen je huidige basisberoep in kunt gaan zetten?
  • Een idee krijgen van de mogelijkheden van Equitherapie of Paardencoaching?
  • Ontdekken wat het paard teweeg kan brengen bij mensen?
  • Leren hoe je de emoties van een cliënt goed kunt ondersteunen?

Óf ben je gewoon nieuwsgierig naar wat de paarden je kunnen leren?

Dan is de opleiding tot Chiron Hulpverlener zeker wat voor jou!

Psychotherapie met behulp van paarden, ook wel bekend onder vele andere noemers zoals Equitherapie, Equine Assisted therapie, Paardencoaching, Paardentherapie of Psychomotorische therapie met behulp van paarden is een krachtige therapievorm gebleken voor zowel kinderen, jongeren als volwassen.

Chiron Center streeft er naar dat er een fijne verstandshouding bestaat tussen therapeut/ coach, cliënt en paard en deelt dan ook graag de eigen kennis op dit gebied. 
Je leert tijdens de opleiding verschillende methodes om het paard in te kunnen zetten, zoals vanaf de grond, in vrijheid, maar ook hoe je het paard rijdend in kunt zetten. Je leert bepalen welke methodes het beste passend zijn bij jou, je paard en de cliënten waarmee je werkt. 

Je leert vooral je eigen kracht als hulpverlener kennen, wat bij jou past, wat bij je cliënt(en) en paard(en) past! 

De opleiding tot Chiron Hulpverlener zorgt voor het verkrijgen van de ervaring die nodig is om paarden in te kunnen zetten in de therapie- of coachingsessie, op een manier waarbij zowel cliënt als paard het meeste baat hebben.

De opleiding zal plaatsvinden in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) en in Maarssen (Utrecht).

Hiernaast is het ook mogelijk om de opleiding in het mooie Frankrijk te volgen!

Paarden zijn kuddedieren en zij zijn voor hun overleving afhankelijk van het goed kunnen lezen en interpreteren van iemands lichaamstaal, zowel van de overige kuddedieren als van eventuele roofdieren. Paarden zijn dan ook meesters in het lezen van hoe wij nonverbaal communiceren en zien dus goed wat wij uitstralen. Hoe zij op ons reageren zegt dan ook veel over hoe we ons voelen. Als je er voor open staat kun je veel van de paarden leren en meer over jezelf te weten komen. 
Als hulpverlener zijnde kun je observaties verbaal terugkoppelen aan een cliënt, maar met het paard erbij wordt het eigen gedrag vaak veel meer zichtbaar en duidelijk voor de cliënt.
Het mooie aan het werken met paarden is verder dat ze erg sociaal zijn en van nature uitnodigen om contact te maken,  ze werken hierdoor als een goede “katalysator” voor het therapie- of coachingproces. 

Er zijn verkorte trajecten mogelijk voor: Psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, coaches, leidinggevenden, docenten, paardrij-instructeurs, etcetera.

Hieronder zie je een overzicht van de diverse mogelijkheden om deze opleiding te volgen:

Basis opleiding tot Chiron Hulpverlener met behulp van paarden:

Neem voor meer informatie of het afspreken van een gratis kennismakingsgesprek ook gerust contact op!

^Top

Opleiding Chiron Systemisch werker


CAT Deze opleiding is geaccrediteerd door het GAT Register opleidingen voor 177 SBU punten.


 systemisch werken met paarden

De opleiding systemisch werker is een hele mooie verdieping in het werken als hulpverlener, het is een complete opleiding die je alle handvatten geeft om individuen, groepen en organisaties te ondersteunen door middel van familie-, relatie-, ziekte- en organisatieopstellingen met behulp van de paarden.

Deze opleiding vindt plaats in Nieuwe Niedorp (NH) en is te volgen in een 10-, 12-, 14-, 16- of een volledig 18 daagse opleding:

^Top

Verdiepingstrainingen om je verder te ontwikkelen als hulpverlener:


Voor mensen met ervaring in de hulpverlening.CAT


^Top

Opleiding Chiron Rijkunst


Verbeter je eigen groei met je paard of word rij-instructeur!


chiron rijkunst

Deze opleiding kan, net zoals de andere opleidingen, op meerdere manieren worden door lopen. Zo kun je deze opleiding volgen om enkel je eigen groei met je paard te bevorderen, maar indien je deze kennis verder wilt delen is het tevens mogelijk om deze opleiding af te sluiten met een examentraject om aan het einde ook als Instructeur Chiron Rijkunst aan de slag te kunnen gaan.

 

^Top

Deel deze pagina op: