Meegaan met je eigen flow


Ik had de blog over het delen van je eigen kracht alweer een tijd geleden geschreven, maar het was nu pas dat ik het kon delen.  Het voelde steeds niet als het moment om te delen.
Ik kon nog niet helemaal de vinger leggen op de waarom niet. Maar iets stroomde niet in de tekst. Totdat ik voelde dat ik in de oorspronkelijk tekst had geschreven dat ik vanaf nu meer wilde gaan delen. En het voelde alsof ik me daarmee vast zette. Ik wil delen als het flowt, als ik het gevoel heb dat ik iets kan delen, maar ik wil niet delen vanuit een moeten. Omdat het alweer zoveel dagen geleden is dat ik dan maar weer iets moet posten.

Rivier Bretagne finistereHet leven is niet alleen maar een moeten, een aan staan, presteren, maar het is juist luisteren naar je innerlijke stroom. Het ene moment bruist deze stroom van energie en kun je dingen creëren en naar buiten treden om daarna weer jezelf te voeden.  Hoe meer je luistert naar je natuurlijke flow hoe meer deze twee kunnen gaan samenvallen. Maar je hebt altijd tijd nodig om weer contact met jezelf te maken, om te voelen of je nog de dingen doet die bij jezelf passen. 

Net zoals deze foto’s van een riviertje in het mooie Bretagne laten zien, het is meegaan met je eigen flow. Op de eerste is deze nog wild en energiek.. maar verderop komt het water vanzelf weer tot rust 💕

Als je gaat voelen dat dingen je energie kosten is dat een teken dat er een lek is en je teveel van jezelf weg geeft.natuur bretagne finistere 

En ergens is het in ons systeem er ingeslopen dat we hard moeten werken, dat als iets geen bloed zweet en tranen kost dat je niet hard genoeg je best doet. Terwijl als je werkelijk volgens je oorspronkelijke potentieel leeft dan zul je merken dat het juist ook energie kan geven. 

Dit betekent niet dat je moet weglopen voor al je  verantwoordelijkheden, alhoewel vaker nee zeggen tegen dingen die niet goed voelen, zeker aan te raden is. 😉

Maar hoe je de dingen benadert die op je pad komen kan er voor zorgen dat je er energie van krijgt óf dat het je energie kost. Als je jezelf toestaat om in alles wat je doet jezelf te zijn, er echt te zijn en er van te genieten ben je al een stap in de goede richting. 

Een mooi voorbeeld vind ik hoe het kan zijn om iemand een massage te geven. Ik volgende laatst een bijscholing voor het geven van een ayurvedische marma massage en ik merkte dat het ontvangen van deze massage heel heilzaam voelde, maar ook het geven er van voelde heel speciaal!  Naast dat het de ander veel gaf voelde het ook helend voor mezelf. Zo bijzonder.

Het maakte mij er nog meer van bewust dat als je het moeten kunt loslaten, en vooral de uitkomst kunt loslaten, dat er dan ruimte ontstaan om te kunnen intunen op je eigen flow, de flow van een ander én dat dan de meest bijzondere ervaringen kunnen ontstaan.

Dus bij deze nodig ik je uit om je te blijven connected met je eigen unieke flow! 💕

Deel deze pagina op: