De weg naar Vrijheid

Hoe mooi is het leven dat overal wel een leerles achter zit. Naast dat het natuurlijk in de buitenwereld onrustig is, was het ook in mijn directe omgeving onrustig en veel veiligheden en vertrouwdheden werden ook daar om ver gegooid. “Wie ben ik zonder al deze veiligheden en vertrouwdheden? Wat wil ik daadwerkelijk in én met dit leven?“ Geen lichte kost en het is ook zeker nog niet ‘opgelost’, maar dat hoeft ook niet. Er zijn wel (bescherm)laagjes los gekomen en ik heb weer wat stappen kunnen zetten richting mijn ware zelf.


De weg naar vrijheidDe afgelopen tijd vroeg veel aanpassingsvermogen en creativiteit.. Normaal gesproken ben ik graag creatief, maar dit vroeg toch om een andere vorm van creativiteit. Een creativiteit die voortkomt uit beperkingen. En ik weet niet hoe het voor jou is én was, maar waar ik me in het begin nog goed kon aanpassen, merkte ik dat dit de laatste tijd steeds lastiger werd en ontdekte ik hierbij toch wel veel frustratie. Ik ben natuurlijk niet voor niets een ondernemer geworden, ik houd van de vrijheid om te doen wat bij mij past en goed voelt. En nu is dat toch allemaal anders.
 
Om werkelijke te doen wat je wilt doen is een stuk lastiger geworden, er zitten nu allerlei restricties om heen.
Ik begon dan ook de vrijheid om echt te creëren te missen..
Maar hoe mooi is het leven dat overal wel een leerles achter zit. Naast dat het natuurlijk in de buitenwereld onrustig is, was het ook in mijn directe omgeving onrustig en veel veiligheden en vertrouwdheden werden ook daar om ver gegooid.
 
“Wie ben ik zonder al deze veiligheden en vertrouwdheden? Wat wil ik daadwerkelijk in én met dit leven?“
Geen lichte kost en het is ook zeker nog niet ‘opgelost’, maar dat hoeft ook niet. Er zijn wel (bescherm)laagjes los gekomen en ik heb weer wat stappen kunnen zetten richting mijn ware zelf.
 
“Maar hoe nu om te gaan met die beperking aan vrijheid. Hoe kan ik toch nog wat doen met de creativiteit die ik voel stromen?”
In eerste instantie nam ik de tijd om vooral bij mezelf en naaste omgeving stil te staan, tijd te nemen voor mijn gevoel en ruimte te geven aan de leerlessen. Dit is ook de reden dat ik naar buiten toe en ook hier stiller was. Maar ik merk dat het nu tijd wordt dat het verder kan gaan stromen, dat het gedeeld kan worden.
Ik wil groots blijven voelen en denken, zonder de beperkingen te zien. En van daaruit kijken naar wat nu mogelijk is, welke stappen nu mogelijk zijn. Maar daarin is het dus wel belangrijk om niet de grootsheid uit het oog te verliezen.
 
Ik denk dat we sowieso meer grootsheden kunnen gebruiken in de wereld, niet de grootsheden vanuit machtsbelust en de ego, maar die vanuit je echte, ware zelf.
Dus voel goed wat bij jou past in deze tijd en vergeet vooral niet je grootsheid, jouw unieke kracht en jouw licht in deze wereld te blijven schijnen.
Vergeet never nooit niet dat we allemaal een unieke kracht hebben om te delen!
 
Dus bij deze ook de uitnodiging naar jou: hoe blijf jij je grootsheid en kracht delen?
Juist in deze tijd is dit o zo belangrijk!
Deel deze pagina op: