Cursussen

Volg heerlijke RETREATS, leerzame PRAKTIJK- en/ of ONLINECURSUSSEN voor je persoonlijke groei óf voor het verbeteren van de band met je paard & je rijkunst in Nederland of in Frankrijk:

Chiron Yoga en persoonlijke groei:

Chiron Yoga

Persoonlijke groei met paarden:

Praktijk cursussen persoonlijke groei

Verbeter de band met je paard & je rijkunst:

Chiron Rijkunst

Kijk hieronder voor het gehele cursusoverzicht:

Chiron Yoga

Online Zoom Retreat~ Kom thuis bij jezelf


Datum:
12, 13 en 14 mei 2023

Een heerlijk weekend in je eigen vertrouwde omgeving, waarin je wordt uitgenodigd om thuis bij jezelf te komen én echte rust en ontspanning te ervaren. 

Naast dat je psychisch tot rust komt, kijken we ook naar hoe je lichamelijke gezondheid meer in balans kan komen.
De Yoga en Bewustwordingsoefeningen zullen er voor zorgen dat je soepel en meer bewust van je lichaam wordt. Je gaat beter luisteren naar de signalen die je lichaam geeft, zodat je daadwerkelijk in je lichaam kunt landen.

Uit je hoofd én in contact met je lichaam en gevoel. 

Naast de yoga-/ meditatie- en bewustwordingslessen krijg je dit weekend ook praktische, makkelijk toepasbare adviezen mee gebaseerd op de oude kennis van de Oosterse en Westerse (natuur)geneeskunde. Om zo je totale gezondheid te ondersteunen en je hele systeem tot rust te laten komen.

Ook is er de mogelijkheid om nog extra persoonlijke aandachtspunten te ontvangen voordat het weekend van start gaat. In een privé consult kunnen we samen ontdekken hoe we jouw proces nog meer kunnen verdiepen. We kijken samen wat bij je past en hoe je dit op een praktische en haalbare manier in kunt gaan zetten. Zonder dat het meer gedoe voor je wordt, maar wel zodat je snel de effecten kunt gaan merken.

Voor wie:online thuis bij jezelf retreat
Dit weekend is geschikt wanneer je:

 • Behoefte hebt aan ontspanning en tijd voor jezelf
 • Even wilt opladen
 • Je gezondheid een boost wilt geven
 • Lichamelijk beter wilt voelen
 • Flexibeler wilt zijn, zowel lichamelijk als geestelijk 
 • Vanuit onrust naar rust wilt komen. 

En eigenlijk gewoon als je in je kracht wilt komen en stappen wilt maken naar je ware zelf!

Wat krijg je:

Basisprogramma:

 • 5 Yoga/ meditatie/ bewustwordingslessen in een groep. 
 • Praktische gezondheidsadviezen.
 • Helende groepsafsluiting: Hoe kan dit weekend doorwerken en wat neem je van dit weekend mee.

Extra verdieping: (maximaal plek voor 3):

 • Een individuele afspraak van 60 minuten om je voor dit weekend de focus mee te geven die helemaal is afgestemd op jou als individu.
 • Na afloop een contactmoment om te evalueren en je verder te ondersteunen in je proces (Max. 30 minuten).

Alle contactmomenten gaan via online Zoomsessies. De Zoomsessies worden opgenomen in ons oude plattelandshuis in Frankrijk, zo krijg je ook meteen de ontspannen Franse sfeer mee, zonder dat je hiervoor je huis uit hoeft!

Programma
Het weekend start op vrijdagavond met een yoga/ meditatie om ontspannen het weekend in te gaan.
Op de zaterdag krijg je ‘s ochtends en eind van de middag plus 's avonds een yoga/ bewustwording-/ meditatieles. En de zondag starten we 's ochtends met de laatste yoga/ bewustwordingsles.
Tussen de groepslessen door heb je de tijd en ruimte om de gezondheidsbevorderende en de eventuele persoonlijke aandachtspunten te ervaren.

Het weekend eindigt op zondag met een helende groepsafsluiting om het effect van het weekend in de weken die er op volgen te kunnen integreren.

Prijs

Basisprogramma:

€ 55,- euro

Inclusief de extra individuele verdieping (3 plekjes vrij):

€144,- euro ipv €167,50

Aanmelding
Voor het opvragen van meer informatie of aanmelding neem dan contact op.

natuur bretagne

 ^Top

Persoonlijke groei met paarden

Vrijheids Retreat: "Voel je vrij en ga voorbij de angst"


Datum:
- Neem contact op bij interesse, dan hoor je als eerste als de aanmeldingen hiervoor weer opengaan!

Voor wie: Deze week is speciaal gericht om met alle ('negatieve') emoties en gedachtes om te leren gaan. Zodat je steeds vrijer zult voelen om te zijn wie je echt diep van binnen bent.

In plaats van te vechten tegen wat er is, ga je ervaren hoe je kunt accepteren wat er is. En zul je je steeds vrijer gaan voelen om keuzes te maken die echt bij je passen. Keuzes die gebaseerd zijn op vertrouwen in plaats van op, wat vaak er achter zit, angst.

Hoe ziet het retreat er uit?Voel je vrij
In deze week gaan we op reis in je lichaam. Je leert steeds meer bewust te worden van wat je voelt en ervaart. Gaande weg leer je ook echt te luisteren naar je lichaam en zo kom je steeds meer in contact met je authentieke zelf, je ECHTE IK.

We gaan dit doen door bewustwordings-/ Mindfulness-, body awareness- en yoga oefeningen.
We zullen oefeningen doen zonder de paarden, zodat je in alle rust en zonder afleiding meer bewust kunt worden van wat er in je lichaam afspeelt. Maar hiernaast zullen we ook oefeningen met de paarden gaan doen.

Met de paarden kun je juist weer heel mooi ervaren wat bepaalde situaties en invloeden bij je te weeg kunnen brengen. De paarden zijn meesters in het meer bewust laten worden van ons gevoel en vooral in hoe we onze angsten in de ogen kunnen kijken.

Hierdoor kun je er tijdens én na dit traject ook echt in het dagelijkse leven mee verder! Want juist in contact met anderen komen we onszelf, onze angsten, maar ook allerlei andere gevoelens, het meeste tegen en hier liggen dan ook de grootste uitdagingen!

Tevens is het voor de ruiters onder ons mogelijk om bij thuiskomst het traject nog uit te breiden met begeleiding in het contact met je eigen paard, zodat je ook meer inzicht krijgt in hoe je meer vrijheid kunt krijgen in het trainen en omgaan met je eigen paard.

Waarin is dit traject anders dan andere?
Dit traject is anders dan de meeste cursussen waarin je met negatieve emoties of gedachtes) leert omgaan, zoals bijvoorbeeld met angst, want vaak leer je dan vooral hoe je moet ontspannen. Maar dan leer je eigenlijk alleen maar hoe je de angst (tijdelijk) kunt onderdrukken, want leren ontspannen is nog niet leren omgaan met de angst.

We willen vaak geen negatieve gevoelens voelen, we willen ze vooral oplossen, we willen er eigenlijk gewoon vanaf. Maar angst is er niet voor niets, het heeft meestal een boodschap, dus het is ook belangrijk dat hier niet aan voorbij wordt gegaan.

Gaat het bij angst bijvoorbeeld om een reële angst om je te waarschuwen, of angst wat je kunt overwinnen?

Voor wie
Zoals gezegd is dit retreat voor iedereen die beter wil leren omgaan met (negatieve) emoties en gedachtes, meer in contact wilt komen met je echte authentieke ik en keuzes wil gaan maken vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst.
Als je al ervaring hebt met bijvoorbeeld mindfulness of yoga is dat heel mooi, maar je zult waarschijnlijk gaan merken dat je in deze cursus nog verder de verdieping in kunt gaan. Misschien net even het laatste laagje er af kunt pellen zodat je kunt zien dat het eigenlijk juist heel makkelijk is om met je gevoelens om te gaan.

retreat met paarden

Overnachting en verzorging   
Op je aankomstdag is er ’s avonds meteen de mogelijkheid om mee eten. Op deze dag is er verder ruimte voor een kennismaking en even bijkomen van de reis.
Het programma voor het vrijheidstraject zal elke dag een dagdeel omvatten (de ochtend of de middag), de andere helft van de dag ben je heerlijk vrij om te bepalen wat je wilt gaan doen. Je kunt je even terug trekken, lezen (er zijn vele boeken aanwezig) of je kunt je aansluiten bij de diverse activiteiten die ook georganiseerd worden en waarbij je welkom bent om je aan te sluiten. Denk hierbij aan (mindful)wandelingen, het verkennen van de nabije omgeving/ dorpen en een natuurwandeling met uitleg over de planten/ dieren die je onderweg tegenkomt.
Het is hiernaast ook mogelijk om tegen bijbetaling nog een extra sessie paardencoaching/ Equitherapie te boeken én/ of afhankelijk van de ervaring en interesse kan er bijvoorbeeld ook een grondwerk- of paardrijles/ buitenrit worden geboekt.
Verder kun je nog een sessie ayurvedische Marma massage boeken en/of een ayurvedische gezondheidssessie om je gezondheid nog een extra boost te geven.
Op de dag van vertrek zul je dan weer helemaal bewust en meer in contact met je zelf terug reizen.

Je hebt de keuze uit meerdere slaapopties maar standaard slaap je met 2 personen op een kamer in een echt ouderwets en sfeervol Frans plattelandhuis. Ontbijt, lunch en avondeten zit ook bij de prijs in begrepen. Daarnaast zal er de hele dag water, sapjes, thee en koffie aanwezig zijn. (Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding).

Wanneer je liever een andere vorm van overnachting wenst, privékamer/ tent/ caravan/ eigen huisje neem dan even contact op om te vragen naar de mogelijkheden! Het is hiernaast ook mogelijk om een partner mee te nemen die niet deelneemt aan het (hele) programma, vraag daarvoor ook gerust naar de mogelijkheden.

De reis
Je kunt heel betaalbaar vliegen op luchthaven Brest, welke op een klein uur rijden ligt van onze plek in Plouyé.vakantie paarden frankrijk

Wij kunnen je op Brest tegen een vergoeding ophalen en bij de terug reis weer afzetten. Afhankelijk van het aantal personen zal het bedrag voor een retour maximaal 80,- euro per persoon bedragen.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein te reizen naar station Morlaix.

Ook hier vandaan kunnen we je ophalen en bij de terug reis weer afzetten. Afhankelijk van het aantal personen zal het bedrag voor een retour maximaal 50,- euro per persoon bedragen.

En tenslotte is het ook mogelijk om met de auto te komen, vooral wanneer je met 2 of meer personen komt kan dit een mooie andere optie zijn. We kunnen je eventueel ook in contact brengen met andere cursusdeelnemers mocht je interesse hebben in het samen reizen.

Prijs
De kosten voor deze week bedragen:

€899,- (inclusief btw, ontbijt, lunch, avondeten en 7 overnachtingen in een 2 persoonskamer*).

Je krijgt na afloop ook MP3 bestanden van de bewustwordingsoefeningen mee, zodat je eenmaal thuisgekomen nog een blijvende herinnering én ondersteuning hebt in jouw proces!

Transfer van en naar vliegveld Brest op de heen en terugreis: maximaal €80,- euro per persoon.
Transfer van en naar station Morlaix op de heen en terugreis: Maximaal €60,- euro per persoon.
* Wanneer je liever een andere vorm van overnachting wenst, privékamer/ tent/ caravan/ eigen huisje neem dan even contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Het is hiernaast ook mogelijk om tegen bijbetaling nog een coachingsessie met de paarden te boeken én/ of afhankelijk van de ervaring en interesse kan er bijvoorbeeld ook een grondwerk- of paardrijles/ buitenrit worden geboekt. Wanneer je hierin interesse hebt vraag dan gerust bij je boeking al naar de mogelijkheden!

Wanneer je bij terug komst ook begeleiding zou willen met je eigen paard neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelding
Voor het opvragen van meer informatie of aanmelding neem dan contact op.

De groep zal uit maximaal 6 personen bestaan.

yogaweek frankrijk

^Top

Privé Retreat ~"Be You" in Frankrijk

Ontdek je eigen kracht


Datum: Op afspraak

Voor wie: Als je behoefte hebt aan ontspanning, er thema's zijn waarnaar je wilt kijken, op zoek bent naar persoonlijke groei én vooral als je volledig jezelf wilt zijn en je eigen kracht wilt ontdekken!

Het retreat is naast alleen, ook samen met een vriend of vriendin mogelijk!

Hoe ziet het Retreat er uit?relatietherapie met paarden
Het gehele retreat wordt helemaal aangepast aan jouw wensen en wat je nodig hebt!

Het retreat is al te boeken vanaf 3 nachten!

Het kan zijn dat je vooral behoefte hebt om even helemaal niets te moeten, heerlijk te ontspannen en gewoon even te zijn.
Óf misschien loop je steeds tegen bepaalde thema's aan waarin je je eigen aandeel zou willen onderzoeken. Wordt je iedere keer weer verliefd op de verkeerde persoon, kan je moeilijk je grenzen aangeven, heb je last van bepaalde angsten die je in de weg zitten, etc.

Wat het thema ook is we kunnen er een mooi retreat van maken, helemaal afgestemd op jouw wensen!

Tijdens dit retreat zul je verblijven in een authentiek en sfeervol plattelandshuis in Bretagne, waar alles aanwezig is om een heerlijke tijd te hebben.
De precieze inhoud van het retreat kan helemaal aangepast worden op wat er nodig is om jou weer bij je kracht te brengen.
Nadat je wensen zijn geinventariseerd ontvang je van te voren een prijsopgave en kunnen we kijken naar de mogelijke data.

Ons streven is om betaalbare opties te bieden zodat het voor ieder budget mogelijk is om te groeien. Dus neem gerust contact op om een vrijblijvende prijsopgave te ontvangen!

Je kunt kiezen uit:

 • Individuele therapie of coaching met en zonder de paarden
 • Yoga en meditatiesessies
 • Diverse bewustwordingsoefeningen
 • Holistische gezondheidsbegeleiding
 • Ayurvedische marma massage
 • Genieten van de mooie natuur en omgeving
 • Leuke uitstapjes in de omgeving
 • Grondwerk-, paardrijles of buitenritvakantie paarden frankrijk
 • Volledige/ gedeeltelijke of geen verzorging.

De reis
Je kunt heel betaalbaar vliegen op luchthaven Brest, welke op een klein uur rijden ligt van onze plek in Plouyé.
Wij kunnen je op Brest tegen een vergoeding van €80,- euro ophalen en bij de terug reis weer afzetten.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein te reizen naar station Morlaix.
Ook hier vandaan kunnen we je ophalen en bij de terug reis weer afzetten, de kosten hiervoor bedragen 60,- euro.

En tenslotte is het ook zeker mogelijk om met de auto te komen!

Prijs
Is geheel afhankelijk van de gewenste inhoud, wel of geen volpension etc.

Aanmelding
Voor het opvragen van meer informatie, een prijsopgave of aanmelding neem dan contact op.

 vakantie paarden frankrijkpaardenvakantie frankrijk

^Top

Verbeter de band met je paard & je rijkunst

Online Privé paardrijlessen met je eigen paard


Wil je ook een hechte band met je paard opbouwen, die gebaseerd is op vriendschap en vertrouwen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Cynthia van Chiron Center is gespecialiseerd in het bieden van begeleiding bij:

 • Communicatieproblemen tussen ruiter en paard
 • Houdingsproblemen van ruiter en/of paard
 • Angst tussen ruiter en paard
 • Rij- of gedragsproblemen bij paarden
 • Dressuurmatig trainen
 • Verbeteren van de rijtechniek.

Les aan de longeHet gaat er om dat de band tussen mens en paard sterker wordt, dat we echt contact leren maken.

Maar hoe doen we dat? Hoe kunnen we als mens duidelijk maken wat we bedoelen, zonder dat we het paard geweld aan doen? Hoe zien we aan het paard wat deze nodig heeft? Dit zijn vragen die tijdens de lessen beantwoord zullen worden.

Vaak zie je dat het contact tussen mens en paard er alleen op gericht is dat een paard moet doen wat de mens wil.
Het gaat dan enkel om het domineren van de paarden en hoe we als mens zijnde de leidersrol kunnen aannemen. Een goede leider is echter niet iemand die enkel kan domineren, dit gaat een heel stuk verder. 
Chiron Rijkunst kijkt dan ook nog verder en is juist op zoek naar het opbouwen van een vriendschap tussen mens en paard, het verkrijgen van een vertrouwensband waarbinnen het paard ook een mening mag hebben. Dit betekend niet dat de paard alles mag doen wat hij wil.
De mens moet zeker ook grenzen aan kunnen geven,maar in plaats van een eenrichtingsverkeer in de communicatie, streeft de Chiron Rijkunst naar het verkrijgen van een dialoog tussen mens en paard.

Hierdoor krijg je een paard dat meer zelfvertrouwen heeft, trots kan zijn en een paard die graag voor je wil werken. Dit alles omdat hij je leert vertrouwen en weet dat je hem niets laat doen wat hij niet aan kan. 

De Chiron Rijkunst staat niet voor 1 vaste methode of aanpak. Doordat ieder paard en ieder mens uniek is, is het belangrijk om steeds goed te kijken naar wat er nodig is. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en het gaat er om dat we zoveel mogelijk van de weg kunnen genieten!

De Chiron Rijkunst is o.a. geinspireerd door invloeden van Klaus Ferdinand Hempfling, Noora Ehnqvist, Carolyne Resnick, Anna Marciniak, de Academische & de Klassiekde Rijkunst, Centered Riding en de psychologische stroming Mindfulness. Elementen hieruit zullen dan ook zeker terug te vinden zijn in de lessen.

Je kunt les krijgen in het:

 • Vrij werken
 • Gymnastiseren/ Dressuurmatig trainen van het paard aan de hand of rijdend
 • Verbeteren van je houding

Een van de ervaringen:

"Ik wil Chiron Center voor iedereen aanraden die VAN paarden wil leren!!!
Door het lessen bij Chiron Center heb ik gezien en ervaren dat de toepaste methodes echt werken. De paarden worden in hun waarde gelaten en ingezet op basis van hun unieke eigenschappen. Er wordt gekeken naar wat de mens en het paard nodig hebben, daarbij wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende methodes, er is nooit een manier of een weg.
Ik kan oprecht zeggen dat ik heel veel heb geleerd en dat er een wereld is opengegaan. Ik ben een beter (paarden)mens geworden." Eva Droog.

Tarief
Momenteel is het enkel mogelijk om online les te krijgen met je eigen paard.
Deze lessen kunnen ook gecombineerd worden met de online cursus:"Verbeter de band met je paard"
De online les kan in de vorm van een live les plaatsvinden, via bijv. zoom en dat iemand anders jou filmt of met een pivo of iets dergelijks. Daarvoor is het dus wel nodig dat je internet hebt.

Of het kan ook offline, dat je jezelf filmt en ik daar later feedback opgeef en je zo verder help.

- €25,- (30 minuten)
- €35,- (45 minuten)
- €45,- (60 minuten)

Opgave
Voor het opvragen van meer informatie neem dan contact op.

Kijk ook hier voor GRATIS Video's of volg ons Youtubekanaal!

^Top

Online cursus: Verbeter de band met je paard


Startdatum: Start op elk gewenst moment!
Niveau: Basis ervaring met paarden is noodzakelijk, bij twijfel neem dan even contact op.

De online cursus is door eerdere deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,9 (op een schaal van 1 tot 10)!

Deze interactieve online cursus duurt 8 weken en is te volgen als zilver of goud deelnemer.online curus verbeter de band met je paard

De zilver deelnemer krijgt:

 • Iedere week informatie en opdrachten met tips om de band met je paard te versterken;
 • Informatieve filmpjes;
 • Inzage in de filmpjes en feedback van de goud deelnemers;
 • Toegang tot een forum waar de mogelijkheid is om kennis uit te wisselen met andere deelnemers;

De goud deelnemer (maximaal 4 deelnemers) krijgt natuurlijk hetzelfde als de zilver deelnemer, maar heeft als extra:

 • Persoonlijke videocoaching:
  Om de week mag je een video in sturen (max. 20 minuten) waarop je persoonlijke feedback krijgt en tips toegespitst op jouw paard en jouw kennis en ervaring.

Voor de goud deelnemers is er maximaal plek voor 6 deelnemers per 2 maanden, vol is dus echt vol!
Meld je dan ook zo snel mogelijk (vrijblijvend) aan als je interesse hebt, dan heb je als eerste de kans om een plek als goud deelnemer te bemachtigen!

Wat leer je

Met deze cursus krijg je bovenal meer inzicht in jezelf, je wordt je bewust van wat je naar anderen uitstraalt, wat bij jou spanning oproept, hoe je dit kunt herkennen en hoe je dit natuurlijk ook weer kunt loslaten.

Maar verder leer je ook:verbeter de band met je paard
- De band met je paard op te bouwen en te versterken
- Zonder dwang communiceren met je paard
- Een goede "leider" zijn voor je paard
- Oefeningen tijdens het vrij werken/ in vrijheid spelen met je paard
- Je leert je paard van een afstand en zonder tuig “sturen”
- Paardengedrag lezen en begrijpen
- Het waarom van wel of niet met voedselbeloningen werken
- Hoe je obstakels kunt overwinnen met je paard
- Hoe je zelf communiceert
- De effecten van (je eigen) lichaamstaal
- En nog veel meer..

Dit alles resulteert in dat het contact met je paard meer moeiteloos zal gaan en de band zich meer en meer zal gaan verdiepen. En waarschijnlijk zal je ook merken dat het leven zich ook op andere vlakken zal gaan verdiepen!

Voor wie
Iedereen die een betere band wil krijgen met zijn of haar paard en wil leren hoe je zonder dwang, maar met vertrouwen en respect kunt communiceren met een paard. Je krijgt een relatie met je paard die is gebaseerd op vriendschap en respect, in plaats van enkel op dominantie.
De cursus is geschikt voor zowel mensen met als zonder ervaring in het vrijwerken/ natural horsemanship, in de videocoaching ontvang je namelijk de begeleiding en de feedback die voor jou van belang is.
Wel is er een basis ervaring met paarden nodig, wanneer je twijfelt over je ervaring neem dan gerust contact op.

Eerdere reacties

"Sunny en ik zijn lekker aan het oefenen maar we genieten ook van het veel 'samen zijn' en regelmatig poetsen :-) Ik heb veel gehad aan de feedback op mijn filmpjes en ook de filmpjes van de andere cursisten waren inspirerend!" Petra

"Even een veer voor Cynthia, ik vind de cursus nu al super. De info is duidelijk en de filmpjes zijn niet te lang/langdradig maar wel super leerzaam." Mandy

"Voordat ik aan de cursus begon volgde Marchje me nooit, maar nu wel! Ik ben er super blij mee, ons contact is zeker verdiept door de training! Zo knap ook wat Cynthia allemaal uit een filmpje kan halen, het insturen van filmpjes is dus zeker aan te raden!"  Anneken

Impressie van de online cursus

De beveiligde website:

online cursus

Impressie van wat je onder andere gaat leren:


Kijk voor meer filmpjes ook op ons YouTubekanaal!

Nodig voor de online cursus
- Een paard waarbij je je veilig voelt om mee te oefenen*;
- Een ruimte waarin je paard mag loslopen (bijv. een rijbak, wei, paddock van minimaal 11x11m);
- Een computer/ telefoon/  plus internetverbinding om de training te kunnen volgen;
- Voor de gouddeelnemers: een videocamera om je vorderingen mee op te kunnen nemen;
- Motivatie om ook naar je eigen gedrag en de invloed daarvan op het paard (en je omgeving) te willen kijken. 

Prijs

verbeter de band met je paard

In verband met de geplande vernieuwing van deze cursus en het up to date maken met de laatste kennis, wordt deze huidige cursus nu met korting aangeboden! De cursus is natuurlijk nog steeds erg interessant om te volgen in het verbeteren van je band met je paard. In de nieuwere cursus wordt alleen nog iets meer onze gevoelstoestand en het effect daarvan op het paard meegenomen. Deze extra kennis is nu al wel verkrijgbaar via de persoonlijke begeleiding bij de goud versie.

Voor de zilver deelnemer:

69,- euro  , nu tijdelijk te volgen voor maar 33,- euro!

Hiervoor krijg je: Vele informatieve filmpjes, huiswerkopdrachten, inzage in de videocoaching lessen van anderen, de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met anderen én eindelijk die hechte band met je paard die je altijd al wilde, namelijk een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en respect.

- Voor de goud deelnemer (maximaal 4 deelnemers):

132,- euro, nu tijdelijk te volgen voor maar 96,- euro!

Hiervoor krijg je hetzelfde als de zilver deelnemer maar ook nog 4 x persoonlijke videocoaching, zodat echt niets meer in de weg kan staan om de band met je paard te verdiepen!

Tevens:

* Mocht je geen eigen paard hebben, maar heb je altijd gedroomd van het krijgen van een bijzondere band met een paard?
Misschien kun je in je omgeving informeren of je met een paard van iemand anders mag gaan werken.

Als je wilt, zijn er altijd mogelijkheden te vinden! 

Opgave
Voor het opvragen van meer informatie neem dan contact.

verbeter de band met je paard

^Top

Chiron Yogalessen


Yoga

Volg een gratis privé Yoga Ontdekkingsles via Zoom!

Maak nu een afspraak voor in mei (nog 2 plekjes vrij!)

Tijdens deze gratis les kunnen we ontdekken hoe we het beste aan jouw aandachtspunten kunnen werken.

Door het bestuderen van diverse bewegings- en therapievormen heeft Cynthia van der Wal van Chiron Center een effectieve methode ontwikkeld om het lichaam in balans te brengen, eventuele houdingsklachten daadwerkelijk aan te pakken en is een soepel, sterk en pijnvrij lichaam eindelijk in zicht!

Speciaal voor mensen met:

 • Rug-, nek- of schouderklachten;
 • Pijnlijke of stijve spieren;
 • Houdingsklachten;
 • Spanningsklachten o.a. (chronische) hyperventilatie, vermoeidheidsklachten etc.

Én het is geschikt voor vrouwen die een pre- of postnatale ondersteuning wensen (zowel na een vaginale bevalling als bij een keizersnede).

Maar ook wanneer je gewoon wil leren ontspannen en/ of een fijne lichaamstraining wil hebben.

chiron yoga frankrijkDe Chiron Yoga is een vorm van hatha yoga waarin moderne kennis uit de bewegingswetenschappen en elementen uit de yoga (Critical alignment-, Iyengar-. yin- en restorative yoga), Pilates, Mindfulness, Science of stretching en andere bewustwordings- en ademhalingsoefeningen worden toegepast om zo het hele lichaam weer in balans te brengen. Ieder lichaam, iedere persoon is anders dus uit deze toolkit pakken we de aanpak die bij jou passend is.

Tijdens de Chiron Yogalessen werken we aan je lichaamshouding door het doen van verschillende oefeningen die effectief zijn gebleken om nek-/ rug-/ schouder- en heupklachten te verminderen en te voorkomen. Door de oefeningen die in deze lessen aan bod komen zul je ervaren welke spieren je wel en welke je niet moet gebruiken in je dagelijkse leven.

Je leert de spieren die zich onbewust aanspannen, weer bewust ontspannen. Daarnaast leer je hoe je de juiste spieren, de houdingsspieren, kunt versterken.Je zult beter in je vel komen te zitten, leniger en ook sterker worden!

Voor wie
De Chiron Yogalessen zijn voor iedereen geschikt die aan zijn/ haar houding wil gaan werken, weer pijnvrij wil bewegen, lekkerder in zijn vel wil zitten en/of wil leren ontspannen.

Chiron Yoga is óók zeker geschikt om vrouwen pre- en postnataal/ tijdens en na de zwangerschap te ondersteunen (zowel bij een vaginale bevalling als bij een keizersnede).Hierbij is het vaak een hervinden van vertrouwen in je lichaam en meer stabiliteit krijgen in de romp. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken in een gratis Zoom ontdekkingsles!

Enkele ervaringen van de yogalessen zijn:

"Ik merk dat de lessen goed zijn voor m'n gemoedstoestand, maar vooral ook voor m'n lichaam en eigenlijk kan ik gewoon niet meer zonder vanwege mijn artrose. Ik ben heel blij met de manier hoe Cynthia de yoga les geeft. Ook vind ik het zo lief dat Cynthia zo betrokken is bij de leerlingen." Angelique

Inhoud lessen 
De lessen worden geheel op jou af gestemd en wat jij nodig hebt. Vanuit ontspanning gaan we opzoek naar de juiste opbouw, alignment, van het lichaam en leer je welke spieren je in de verschillende houdingen en bewegingen juist wel moet gaan gebruiken.

We zullen dus opzoek gaan naar het:
- Ontspannen van de spieren die te veel spanning op te bouwen
- Ontspannen van de spieren die de neiging hebben om te hard werken.
- Meer lengte/ kracht en ruimte creëren in de gebieden waar jij dit nodig hebt om vrijer te kunnen bewegen.
- leren samenwerken met je lichaam.

Dit alles doen we door gebruik te maken van onze adem, lichaamshoudingen en -oefeningen en eventueeel door het inzetten van hulpmiddelen zoals een stripje, vilten matje, foamroller, massageballen etcetera
Zoomyoga ontdekkingsles

Gaandeweg de lessen zal je merken dat je lichaam steeds meer in balans komt, dat je ook in je dagelijks leven vrijer kan bewegen en lekker in je vel komt te zitten.

Wanneer
In een gratis privé Zoom Yoga Ontdekkingsles Yogakennismakingsles inventariseer ik waar er behoefte aan is, geef ik advies en bespreek ik hoe we hier het beste samen aan kunnen gaan werken. 
Ook is er ruimte om de techniek door te nemen, hoe bijv. Zoom precies werkt als je hier nog geen ervaring mee hebt, hoe je het beste je telefoon of computer kunt neerzetten en geef ik je alvast wat aandachtspunten mee zodat je kunt ervaren of het bij je past.

Aan het einde van deze gratis ontdekkingsles kan ik je een goed en vrijblijvend advies geven over welke opties er zijn om samen aan je doel te werken. Mijn doel is in ieder geval om toe te werken naar zoveel mogelijk bewustwording en zelfstandigheid, zodat je niet afhankelijk wordt van mij, maar het ook echt eigen leert maken en gaat integreren in je leven.

Wat heb je nodig
Een telefoon of laptop met camera, internetverbinding, een yogamat, evt. een extra kussentje en/ of deken.

Opgave

Neem contact op.

^Top

 

     
     
     
     
     

 

     
     
     
     
     

 

 

 

Deel deze pagina op: