Zet jezelf in je eigen verhaal

Iedereen heeft zijn eigen waarheid die gekleurd wordt door de eigen positieve en negatieve ervaringen, het is altijd net hoe je de gebeurtenissen in wilt kleuren, welk etiket je er op plakt. Dus herken welk etiket jij of de ander er op neigt te plakken en bedenk goed gaat dit wel echt over jou? Kun je jezelf weer in een nieuw verhaal zetten, in jouw eigen verhaal? Zodat je weer in je eigen flow kunt komen? Ik hoop het zeker! 💞


Vanaf mijn veranda in Frankrijk bedenk ik me dat we alweer meer dan een maand geleden hierheen zijn verhuisd. Een mooi moment dus om even terug te blikken!
Ik zit hier echt op mijn droomplek, maar betekent het dat ook alles zonder hobbels gaat?
Nee, ‘helaas’ is gebleken dat de leerlessen van het leven ook hier gewoon blijven doorgaan haha. 😅

Met de verhuizing kwamen veel thema’s echt groot naar voren, waarvan 1 thema wel heel duidelijk werd. Namelijk mijn automatische neiging tot het willen pleasen van anderen. Het zit in mijn aard om voor anderen te gaan denken en aan te voelen wat ze zouden willen.
Op sommige momenten is dit best een handige eigenschap, het is ook een van mijn krachten dat ik vaak goed kan intunen. Maar het kan dus ook een valkuil worden..
Dat ik mezelf voorbij loop en iedereen en alles probeer te pleasen. En guess what? Helaas lukt dit gewoon niet, je kunt niet door iedereen geliefd worden. Het kostte mij de afgelopen maanden heel veel energie en op het laatst waren de anderen toch nog steeds niet happy.

Het was dus weer een goede leerles dat ik meer bij mezelf mag blijven. Natuurlijk niet over de ruggen van anderen, maar voor mij geldt dat ik toch echt wat egoïstischer mag zijn. In de zin dat ik mezelf op nummer 1 mag zetten.
Als ik dit zo zeg voel ik daarbij ook meteen nog wat spanning. Het zit er zo in, “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. “Val niet op want dan wordt je daarop afgerekend.” “Houdt rekening met anderen”..
Maar de keuzes die voor mij goed zijn en voelen, zijn niet altijd de keuzes die voor anderen goed zijn en voelen.
En de keuze die ik maakte door richting Frankrijk te gaan, had gewoon veel impact op de mensen om me heen. Gelukkig kregen we veel steun hierin, maar de effecten van deze beslissing was niet voor iedereen het aller prettigst. Ik was me hier heel goed van bewust, iets te goed dus;)
En jezelf kleiner maken dan je bent helpt voor niemand.

Ik schrijf deze blog als herinnering voor mezelf, dat ik mag stralen en moet blijven doen wat voor mij goed voelt. Maar misschien is dit ook een mooie herinnering voor jou? Mag jij ook meer voor jezelf gaan staan, de meningen en teleurstellingen van anderen bij hen laten?

Wat mij heel erg helpt is om de reactie van de anderen als iets van hen te zien, mezelf niet op hun verhaal te plakken.
Iedereen heeft zijn eigen waarheid die gekleurd wordt door de eigen positieve en negatieve ervaringen, het is altijd net hoe je de gebeurtenissen in wilt kleuren, welk etiket je er op plakt.
Dus herken welk etiket jij of de ander er op neigt te plakken en bedenk goed gaat dit wel echt over jou? Kun je jezelf weer in een nieuw verhaal zetten, in jouw eigen verhaal? Zodat je weer in je eigen flow kunt komen?

Ik hoop het zeker! 💞

Deel deze pagina op: