Omgaan met negatieve emoties


Veel mensen geven aan dat het nadeel van social media is dat er alleen maar positieve dingen worden gedeeld. Daar zit wat in, maar het lijkt mij persoonlijk ook niet fijn als we daarentegen juist alleen negatieve en sombere dingen zouden posten. Dan krijgen we een beetje wat we ook op het gewone nieuws kunnen volgen.. Wat ik trouwens daarom ook zo min mogelijk volg;)

Wat ik vooral mooi vind is dat het authentiek blijft, dat het niet een net alsof is. Dus dat het eerlijk en overeenkomstig is met het leven. 

Het leven kun je volgens mij het beste vergelijken met een achtbaan, het ene moment ga je omhoog en het volgende moment stort je heel snel omlaag om daarna weer omhoog te kunnen gaan, met af en toe een gekke bocht en over de kop gaan. Afgelopen weekend had ik even een moment dat ik omlaag stortte. Ik weet dat ik het gevoel dan 'gewoon' de ruimte moet geven, dat ik het rotgevoel en in dit geval het achterliggende verdriet moet toe laten. Maar ondanks dat ik weet hoe het zou moeten, blijft dat erg moeilijk. De positievere gevoelens zijn gewoon een stuk makkelijker toe te laten. 

Ik wilde mijn rotgevoel ook verklaren, want er was niet een hele duidelijke aanleiding vond ik. Maar vaak zijn de gevoelens niet te verklaren met ons verstand en als we dat wel gaan proberen zorgt dat juist weer voor een gevecht. Bij mij was het ook een stukje 'welkom bij het vrouw zijn' en de invloed die hormonen kunnen hebben. Maar ondanks het lichamelijke stukje, merkte ik ook dat ik weer een psychisch stukje mocht opruimen, zonder dat daarbij 1 bepaalde situatie omhoog kwam. Maar toen ik eindelijk mijn neiging tot wegdrukken en er tegen vechten er kon laten zijn, en dus de emoties kon toelaten, het verdriet kon toelaten, voelde het al snel wat lichter. En zag ik dat de gevoelens er alleen maar zijn om me te helpen om even stil te staan. 

Het was echt voldoende om het er even te laten zijn. En ik kon weer zien dat het omlaag gaan nodig is om daarna ook weer omhoog te gaan. Soms zou ik willen dat het alleen omhoog zou gaan, maarja een achtbaan zou zonder al die loopings waarschijnlijk wat saai worden óf juist te spannend, want als het alleen omhoog zou gaan.. ik heb ook wel last van hoogtevrees😅

Misschien heb jij nu ook net een omlaag gaan dagje, hopelijk helpt dit schrijven om je de moed te geven om in de achtbaan te blijven en het omlaag gaan echt even toe te laten ❤️

En hopelijk helpt de rust uit dit filmpje hier ook wat bij, paarden zijn altijd meesters in het vinden van de rust en alles nemen zoals het is!

Deel deze pagina op: