Stilte voor de storm


Bij deze wens ik je het allerbeste voor dit nieuwe jaar! Een nieuw jaar betekent weer nieuwe kansen, een nieuw begin. En ook al bestaat Chiron Center al 10 jaar, of nu in 2018 alweer 11 jaar! Voor mij voelt het als een nieuw begin...

Het voelde de laatste tijd als stilte voor de storm. Ken je dat, dat het ineens op valt dat het buiten windstil wordt, de rust die je dan om je heen voelt. Je weet dat het betekent dat het waarschijnlijk hierna juist harder gaat waaien, maar het moment van rust, die stilte, als je daar ook écht even bij stilstaat en bij kunt blijven, dan is dat een moment waarin je heerlijk kunt opladen.
Óf misschien dat ik wel de enige ben die hiervan bewust is, dat krijg je als je zo vaak buiten staat in de Hollandse wind 😉 Maar als het na die stilte weer gaat waaien kun je daar makkelijker in mee gaan, omdat je eerst in die stilte kon opladen.
 
Zo voelde het voor mij de laatste weken, of eigenlijk wel de laatste 2 maanden. Ik had de behoefte om me terug te trekken, niets te doen. Het was heel raar, maar er kwam weinig tot niets uit mijn handen. Ik kon alleen maar luieren, lezen, informatie opsnuiven, niets doen met de paarden en vooral de laatste 2 weken kon ik eigenlijk alleen maar aanwezig zijn, maar gelukkig kon dat ook prima met deze feestdagen en ging het gezellig samen eten mij wel goed af! 😊

Het toestaan van even niets doen, terwijl je eigenlijk van alles (van jezelf, je ego) moet, kan heel lastig zijn. Maar dit keer lukte het me om er gewoon naar te luisteren en mijn ego, die strenge stem in mijn hoofd, wel te horen maar daar juist niet meer naar te luisteren. De innerlijke stem voelde veel sterker aan.

Nu ik dit schrijf zijn we nog een paar dagen voor het nieuwe jaar en ik voel de energie weer steeds meer stromen. Het voelt nu echt dat ik aan een nieuw begin sta, ik weet nog niet helemaal precies wat dat inhoud, maar het zal vooral inhouden dat ik ga doen wat voor mij goed voelt en ik wil dat ook graag met jou gaan delen.

Het is voor mij (kan voor jou anders zijn natuurlijk!) steeds meer herkennen wat goed voelt. Dus echt gaan vertrouwen op mijn gevoel, ook al is dat soms heel onlogisch, maar vertrouwen op mijn gevoel geeft uiteindelijk vrijheid! 
De mensen die mij kennen zullen vast vinden dat ik mijn gevoel al aardig volgde, maar ik merk dat het nog meer mag. Heel snel sluimert er toch een bepaalde verwachting in waardoor ik niet helemaal doe wat eigenlijk bij mij past. En als dan de omgeving ook de dingen anders ziet, andere wegen logischer lijken, dan is het nog lastiger om je eigen gevoel te volgen. Want wat als het gevoel niet klopt?

Mijn laatste blog ging hier ook over, dat we ons, voornamelijk onbewust, laten leiden door angst.

Het is echt best erg hoeveel gedrag wordt geleid door angst! Grote angsten, maar ook kleine onbewuste angsten kunnen er voor zorgen dat jij niet doet wat je eigenlijk zou willen doen en wat bij je past.

Mijn nieuwjaarswens voor jou is dan ook dat je je meer bewust wordt of je je laat leiden door angst óf door vertrouwen. En dat je dit jaar vrijer gaat voelen om de keuzes te maken die voor jou goed zijn!
De komende tijd wil ik je hier ook graag bij ondersteunen en ik hoop je meer bewust te kunnen maken van je onbewuste angst(en) en hoe je hier mee om kunt gaan.

En in maart zal het eerste VRIJHEIDS TRAJECT: “Voel je vrij en ga voorbij de angst” van start gaan.

Bij interesse kun je alvast een plekje reserveren en ook wat invloed uitoefenen op het moment dat dit traject zal plaats vinden. Dus ik hoor graag van je!

Mocht je de eerste blog over angst gemist hebben, dan kun je deze hier nog na lezen.

En Chiron Center is nu ook op Instagram te vinden, ik ben het nog een beetje aan het ontdekken. Maar de bedoeling is dat het iets persoonlijker gaat worden dan de facebookpagina. En dat we hier, naast leuke filmpjes en foto’s, ook alles op het gebied van lichamelijke- en psychische gezondheid gaan delen.

Hele fijne eerste week van januari gewenst en wie weet tot snel!

Hartelijke groeten,

Drs. Cynthia van der Wal

Deel deze pagina op: