Houd het LICHTIG


Af en toe, of eigenlijk wel regelmatig 😅, kun je mij betrappen op het maken van VERKEERDE WOORDCOMBINATIES. Maar er zit toch ook wel eens een mooie betekenis achter..

Zoals afgelopen weekend toen ik het advies gaf om het LICHTIG te houden.. oftewel houd het licht en luchtig😄

Nu achteraf vind ik het eigenlijk wel een heel mooi woord dus misschien houd ik het er wel in!

Het is namelijk wel echt waar. Op het moment dat we aan onszelf gaan werken, we meer naar ons gevoel willen luisteren en ons “echte ik” willen ontdekken kunnen we vele hobbels tegen komen.

ÉÉN GROTE HOBBEL die we tegen kunnen komen is het DENKEN. Het denken wil alles snappen, zeker als iets niet meteen lukt, gaat het denken zich er snel mee bemoeien en wil het met allerlei oplossingen komen. Je gaat hard je best doen om het op te lossen en doordat je zo hard je best doet ga je steeds meer in je hoofd zitten en UIT JE LICHAAM.

Maar aan de andere kant kan het ook zijn dat je juist bezig bent om meer BEWUST TE WORDEN VAN JE LICHAAM en je lichaam beter wilt snappen. Dat is een hele mooie intentie, maar als je daarin te hard gaat werken, als je geforceerd probeert te ontspannen en dingen in je lichaam actief wilt gaan oplossen gebeurt het vaak dat je 'uit tuned' en dat je juist in je hoofd gaat zitten. Als je dus hierin HARD JE BEST gaat doen, brengt dit je snel bij de TWEEDE GROTE HOBBEL, want ook dit brengt je alleen maar verder in je hoofd en UIT JE LICHAAM.

En deze tweede hobbel is lastiger te herkennen, weet ik uit ervaring, want het lijkt of je goed bezig bent, maar met beide aanpakken kom je dus alleen maar verder uit het moment, verder uit het nu en verder uit het contact.

En JUIST IN HET NU, in het contact, ligt de oplossing.

Dus ALS JE VAST LOOPT.. met je paard, je relatie, werk, of wat dan ook. Herken het als je in je hoofd gaat zitten, als je gaat zitten piekeren. Herken het als je hard je best gaat doen en probeer dan alleen maar de intentie voor je te houden om het LICHTIG te laten worden 😃

Houd het licht en luchtig, wees lief voor jezelf, kijk naar wat je echt nodig hebt om je beter te voelen en luister daarna, maar laat je leiden door dat het licht en luchtig mag voelen!

Als het zwaar aan voelt ben je niet bij de oplossing, dan ben je te hard aan het werk.

Dus check steeds bij jezelf voelt het nog “lichtig” en zo nee, doe minder hard je best en heb alleen maar de intentie om het “lichtig”, of oké licht en luchtig😉, te laten worden.

Laat de controle los, probeer niet alles te (over)analyseren en vertrouw op je gevoel en wat je lichaam aangeeft óf natuurlijk wat je paard aangeeft..

Paarden zijn namelijk meesters in het lichtig voelen 😊❤

Liefs Cynthia van der Wal

Chiron Center

Pearl

De mooie foto is genomen door Jolijn de Vries

Deel deze pagina op: