Leiderschap- en communicatietrainingen

Een paard reageert direct op de boodschappen die het op zich af krijgt. In een kudde paarden staan de volgende drie principes centraal: leiderschap (vertrouwen), communicatie (samenwerking) en vriendschap (respect).

Paarden reageren heel direct en precies op hoe ze benaderd worden. Ze aanvaarden iemand als leider als degene op een authentieke manier de leiding neemt en de leider kan en wil zijn.
Ze verzetten zich echter tegen iemand die alleen maar de baas probeert te spelen. Hun fysieke kracht is vele malen groter, en toch respecteren zij persoonlijke kracht.
Paarden zijn als het ware een spiegel voor degene die ze benadert. Het bijzondere in de omgang met paarden is dat je direct kunt zien wat voor boodschappen iemand uitzendt. De manier waarop iemand een paard tegemoet treedt zegt veel over de wijze waarop de persoon in het dagelijkse leven contact maakt.
Je kijkt in het contact met de paarden als het ware in een spiegel en ervaart de effecten van de verschillende wijze van leiding nemen, autoriteit inzetten, grenzen stellen, angst overwinnen en enthousiasme inzetten. Je ervaart of de kwaliteiten die jij van nature hebt ook in balans zijn.

Als bedrijf zijnde kunnen we dus veel leren van de manier waarop paarden met elkaar en met ons communiceren.

Doormiddel van praktische oefeningen en praktijkwerk met de paarden creëert deze training bewustwording over de eigen leiderschapskwaliteiten, het gebruik van de lichaamstaal en de elementen die bijdragen aan een goede communicatie.

Deze training omvat 1 hele dag of 2 dagdelen.
Neem contact op voor de tarieven.

Natuurlijke leiderschap

Deel deze pagina op: