Rijkunst
Voor Persoonlijke groei als ruiter

Bij Chiron Center kun je op een paardvriendelijke manier rijlessen volgen in de Chiron Rijkunst. Dit is dressuur, paardrijden en omgang met paarden zoals het bedoeld is, namelijk voor de ontwikkeling van de paarden en gebaseerd op plezier en eenheid.

Wil je ook een hechte band met je paard opbouwen, die gebaseerd is op vriendschap en vertrouwen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Chiron Center is gespecialiseerd in het bieden van begeleiding bij:

  • Houdingsproblemen van ruiter en/of paard;
  • Angst voor paarden;
  • Communicatieproblemen tussen ruiter en paard;
  • Rij- of gedragsproblemen bij paarden;
  • Verbeteren van de rijtechniek.

Les aan de longeChiron Rijkunst gaat er van uit dat voor zowel mensen als voor dieren geldt dat lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. De Chiron Rijkunst is er dan ook op gericht om het paard fysiek beter in balans te brengen, maar wel op een manier waarbij het paard psychisch geen geweld wordt aangedaan. Het is juist de bedoeling dat de training ook een positief effect creeert op de psyche van het paard. Het paard krijgt door de Chiron Rijkunst, net als de ruiter, meer zelfvertrouwen en zit lekkerder in zijn vel waardoor zowel het paard als de ruiter plezier beleven aan de training!

De Chiron Rijkunst staat niet voor 1 vaste methode of aanpak. Ieder paard en iedere ruiter is namelijk uniek en het is dan ook belangrijk om steeds goed te kijken naar wat er nodig is. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en het gaat er om dat we zo veel mogelijk van de weg kunnen genieten! Er zijn dan ook verschillende methodes die toegepast kunnen worden in de lessen.

Een eerdere ervaring:

"Ik wil Chiron Center voor iedereen aanraden die VAN paarden wil leren!!!
Door het lessen bij Chiron Center heb ik gezien en ervaren dat de toepaste methodes echt werken. De paarden worden in hun waarde gelaten en ingezet op basis van hun unieke eigenschappen. Er wordt gekeken naar wat de mens en het paard nodig hebben, daarbij wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende methodes, er is nooit een manier of een weg.
Ik kan oprecht zeggen dat ik heel veel heb geleerd en dat er een wereld is opengegaan. Ik ben een beter (paarden)mens geworden." Eva Droog.

Kortom wil je op een leuke manier met paarden omgaan en op een fijne manier (leren) paardrijden, neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Zowel beginnende ruiters als gevorderde ruiters, met of zonder eigen paard kunnen terecht bij Chiron Center.
De paardrijlessen op de paarden van Chiron Center zijn bitloos en eventueel is ook teugelloos mogelijk. Met het lessen met een eigen paard is het afhankelijk van wat bij de combinatie past (met bit, bitloos of teugelloos).

Tevens kunnen ook (toekomstige) rij-instructeurs terecht bij Chiron Center, zie ook de Chiron Campus voor de mogelijkheden om je als instructeur te bekwamen in de Chiron Rijkunst.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina op: